Пивоварне виробництво
Водяна пара з навколишнього повітря конденсується на холодних поверхнях танків, труб і стін. Постійна присутність конденсату і висока відносна вологість є ідеальними умовами для зростання шкідливих для пивоварного виробництва плісняви і бактерій.
Для боротьби з цими мікроорганізмами приміщення та обладнання регулярно миються гарячою водою з миючими засобами. Однак це ускладнює проблему високої вологості, оскільки в процесі миття в приміщення привноситься багато води.
Висока відносна вологість і конденсат негативно впливають на обробку приміщень, викликаючи необхідність більш частого і дорогого косметичного ремонту. Крім того, через підвищену вологість повітря сушіння приміщень після миття займає багато часу.
Зазвичай проблеми, пов'язані з утворенням конденсату, намагаються вирішити за допомогою вентиляції з підігрівом повітря або без нього. Однак у цьому випадку для досягнення результату повітря, що надходить, повинен мати дуже низьку точку роси. Холодною зимою, коли вологість повітря низька, такий спосіб дає результат, але, в цілому, - це досить непередбачуваний і непрактичний підхід.
Для надійного вирішення проблеми конденсату необхідна підтримка точки роси нижче, ніж найхолодніша поверхня у приміщенні. Для запобігання росту цвілі відносна вологість повітря має бути нижчою за 70%. Осушувачі ефективно вирішують ці завдання, що підтверджується досвідом поставок на пивоварні заводи до різних країн світу.