Виробництво цукру
Виробничий процес
Рафінований цукор подається стрічковим конвеєром в цукрові бункери або накопичувачі. У цей момент цукор знаходиться при температурі приблизно 48°C і з вмістом вологи приблизно 0,035% його власної ваги. Цей цукор повинен охолонути приблизно до 38–40°C до початку його упаковки. Якщо остуджувати цукор природним чином, процес охолодження займає 12-36 годин, і протягом цього часу відбувається конденсація на стелі бункера. Це призводить до утворення грудок у верхньому шарі та погіршення якості.
Конденсації можна уникнути, якщо потік холодного повітря, позбавленого вологи, надходить у бункер за умови 26+1&C і 30+2% відносної вологості. Це не тільки контролює конденсацію, але також скорочує час охолодження до 6 годин, що призводить до значної економії виробничого часу, людино-годин та виробничих витрат.
Проблема
Цукор, будучи вкрай гігроскопічним, дуже швидко поглинає вологу, створюючи такі виробничі проблеми, як спікання, утворення грудок та затвердіння, карамелізація під час обробки, зберігання його в упаковках.
Рішення
Сорбційні осушувачі повітря здатні вирішувати велику кількість проблем із вологою протягом часу зберігання та пакування цукру. Осушувачі повітря видаляють вологу з повітря за допомогою процесу безперервної фізичної абсорбції, таким чином запобігаючи конденсації.
Сорбційні осушувачі повітря можуть ефективно підтримувати найжорсткіші вимоги до вологості при зберіганні цукру та його упаковці, оскільки вони можуть підтримувати відносну вологість на рівні 1% або навіть нижче на постійному рівні, незалежно від умов навколишнього середовища.
Також сухе повітря з осушувача повітря попередньо охолоджується до подачі в бункер зберігання, що скорочує час охолодження цукру.
Рекомендації
Відносна вологість в зонах зберігання цукру повинна підтримуватися на рівні 20% RH при температурі 24°C.